Meer dan 50 jaar een begrip in de wereld van schoon

Willie Zweegers senior startte in 1970 zijn schoonmaakbedrijf en richtte zich op winkels in de regio Eindhoven. In 1988 werd het bedrijf overgenomen door Hans Weijnen en Yolanda Zweegers, het verzorgingsgebied werd fors uitgebreid, door heel Nederland en België. De kennis van schoonmaken en beschermen van vloeren was voor veel winkelketens doorslaggevend. Steeds meer winkelketens kozen voor onze kwaliteiten. 

Hans Weijnen richtte een andere afdeling op, genaamd TCS (technical cleaning service) en maakte dezelfde groei door. Hij richtte zich met deze onderhoudsdiensten en technische reiniging voornamelijk op installatiebedrijven, koeltechnische bedrijven, winkelketens en de industrie. Deze tak van sport wordt nu Koude en warmte techniek genoemd. 

In 2018 werd het bedrijf overgenomen door Willie Zweegers junior, hij was al van jongs af aan al werkzaam in het bedrijf. Onder zijn bezielende leiding is Zweegers OnderhoudsGroep nu uitgegroeid tot dé professionele en betrouwbare partner op het gebied van schoonmaak en onderhoud. 

Klaar voor de toekomst

Vandaag de dag levert Zweegers OnderhoudsGroep op ruim 2.500 retaillocaties haar diensten, in Nederland, België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Hiermee wordt bevestigd dat onze schoonmaakdiensten aan winkelketens inmiddels stevig in de markt zijn gezet. Ketens profiteren van onze integrale dienstverlening op het gebied van totale schoonmaak en onderhoud.

Onze kracht ligt in het meedenken met onze opdrachtgevers. Dit in combinatie met onze flexibiliteit en onze brede kennis en ervaring in werkzaamheden in de diverse winkelketens onderscheidt ons. Zweegers OnderhoudsGroep is een organisatie waar eerlijk, persoonlijk en gelijkwaardig hoog in het vaandel staan. Onder het motto ‘de wereld van schoon’ zetten we onze jarenlange kennis en ervaring in om onze opdrachtgevers compleet te ontzorgen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op maatschappelijk gebied neemt Zweegers OnderhoudsGroep ook zijn verantwoordelijkheid. Dit doen we door zoveel mogelijk te opereren op basis van milieu ontlastende en duurzame technieken en materialen. Daarnaast investeren we in de begeleiding en de opleiding van onze medewerkers.

Het personeelsbeleid van Zweegers OnderhoudsGroep is door de provincie Noord-Brabant beloond met een Pluim. Dit is een prijs voor organisaties en instellingen die zich inspannen om laagopgeleide volwassen Brabanders (weer) te laten leren. Deze waardering ontvingen wij omdat wij veel aandacht besteden aan opleiding en doorgroeimogelijkheden voor onze werknemers. 

Daarnaast heeft Zweegers OnderhoudsGroep de Lean & Green mobility award mogen ontvangen voor haar milieubeleid waarbij het terugdringen van CO2 centraal staat.

Onze mensen

Wij zijn trots op onze medewerkers, die vaak al jarenlang in dienst van ons zijn. Dit maakt, dat wij een hecht en goed op elkaar ingespeeld team zijn. Het zegt ook veel over de betrokkenheid en de motivatie van onze professionals. 

Zweegers OnderhoudsGroep besteed veel aandacht aan opleidingen en trainingen van zijn werknemers. Alle schoonmakers die nieuw binnenkomen worden intern opgeleid door een basistraining VCA en aangevuld met vaktechnische opleidingen. Zij kunnen rekenen op doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij hun vaardigheden en interesses. Samen stellen we een persoonlijk opleidingsplan samen. 

Onze medewerkers zijn zich altijd bewust van het feit dat zij ‘te gast’ zijn binnen jouw organisatie of in openbare ruimtes en stellen zich ook als zodanig op. Smetteloze bedrijfskleding, moderne machines en materialen, uitstekende werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden dragen dan ook bij aan de betrokkenheid en motivatie van onze mensen en daarmee aan een optimale uitvoering van je opdracht.

Certificeringen

Zweegers OnderhoudsGroep beschikt over de volgende certificaten:

  • VCA
  • OSB Keurmerk
  • OSB Glas & Gevel
  • Stek
  • Zelfverklaring Code Verantwoord marktgedrag 2020