Al 50 jaar een begrip in de wereld van schoon

In 1970 startte Willie Zweegers senior zijn schoonmaakbedrijf. Hij richtte zich op het schoonmaken van winkels in de regio Eindhoven. Vanaf 1988 werd het verzorgingsgebied sterk uitgebreid door heel Nederland en België. Met name de kennis van het schoonmaken en beschermen van vloeren was hierbij de doorslag voor veel winkelketens. Steeds meer winkelketens kozen voor onze kwaliteiten. De kracht van Zweegers Onderhoudsgroep ligt vooral in het meedenken met onze opdrachtgevers, wij kunnen ze ontzorgen. Dit in combinatie met onze flexibiliteit en onze brede kennis en ervaring in werkzaamheden in de diverse winkelketens onderscheidt ons.

Een andere afdeling van Zweegers, genaamd TCS (technical cleaning service), maakte eenzelfde groei door. Deze discipline, die nu koude en warmte techniek genoemd wordt, richtte zich met onderhoudsdiensten en technische reiniging voornamelijk op installatiebedrijven, koeltechnische bedrijven, winkelketens en de industrie.

Klaar voor de toekomst

De schoonmaakdiensten aan winkelketens zijn inmiddels als concept stevig in de markt gezet. Vandaag de dag levert de Zweegers OnderhoudsGroep op ruim 2.500 retaillocaties haar diensten, in Nederland, België, Luxemburg en zelfs in een deel van Frankrijk. Hierbij profiteren ketens van onze integrale dienstverlening op het gebied van totale schoonmaak en onderhoud.

Onder de bezielende leiding van Willie Zweegers junior is de Zweegers OnderhoudsGroep uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare organisatie op het gebied van schoonmaak en onderhoud. Een organisatie waar eerlijk, persoonlijk en gelijkwaardig hoog in het vaandel staan. Onder het motto ‘de wereld van schoon’ zetten we onze jarenlange kennis en ervaring in om onze opdrachtgevers compleet te ontzorgen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De kwaliteit en betrokkenheid van de Zweegers OnderhoudsGroep vertaalt zich niet alleen in onze optimale dienstverlening, maar ook op maatschappelijk gebied nemen wij onze verantwoordelijkheid, door zoveel mogelijk te opereren op basis van milieuontlastende en duurzame technieken en materialen. Daarnaast investeren we in de begeleiding en de opleiding van onze medewerkers.

Het personeelsbeleid van de Zweegers OnderhoudsGroep is door de provincie Noord-Brabant beloond met een Pluim: een prijs voor organisaties en instellingen die zich inspannen om laagopgeleide volwassen Brabanders (weer) te laten leren. Deze waardering kreeg de Zweegers OnderhoudsGroep met name, omdat wij veel aandacht besteden aan opleiding en doorgroeimogelijkheden.

Ook heeft de Zweegers OnderhoudsGroep de Lean & Green mobility award ontvangen voor haar milieubeleid waarbij het terugdringen van CO2 centraal staat.

Onze mensen

Typerend voor de Zweegers OnderhoudsGroep is dat onze medewerkers al jarenlang in dienst zijn. Dit maakt ons tot een hecht en goed op elkaar ingespeeld team. Tevens zegt het ook veel over de betrokkenheid en de motivatie van onze professionals. Wij besteden veel aandacht aan de opleiding en vervolgtraining van onze medewerkers. Zij kunnen rekenen op doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij hun vaardigheden en interesses. Alle schoonmakers die bij Zweegers binnenkomen, worden intern opgeleid door het volgen van een basistraining VCA aangevuld met vaktechnische opleidingen. We blijven kijken waar hun competenties en interesses liggen, zodat wij samen een persoonlijk opleidingsplan kunnen maken.

Onze medewerkers zijn zich altijd bewust van het feit dat zij ‘te gast’ zijn binnen jouw organisatie of in openbare ruimtes en stellen zich ook als zodanig op. Smetteloze bedrijfskleding, moderne machines en materialen, uitstekende werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden dragen dan ook bij aan de betrokkenheid en motivatie van onze mensen en daarmee aan een optimale uitvoering van je opdracht.

Certificeringen

De Zweegers OnderhoudsGroep beschikt over de volgende certificaten:

  • VCA
  • OSB Keurmerk
  • OSB Glas & Gevel
  • Stek
  • Zelfverklaring Code Verantwoord marktgedrag 2020